Mindennapi Mágia

Gyógynövények, fűszerek, illóolajok, gyertya mágia
Gyógynövények, fűszerek, illóolajok, gyertya mágia
Kristályok
Kristályok

Bevezető:


Amit ma mágiának neveznek a hétköznapi életben, az egy rendkívül összetett és ősi múltra visszatekintő vallás, tudás és filozófia egyszerre. A természettel való szoros kapcsolat, a természet elemeinek megszemélyesítése és tisztelete. A gyógyítás tudománya, a szavak erejébe vetett hit. Mindez az ókori druidák ősi bölcsessége volt, amelyet később a középkorban a szerzetesek örökítettek tovább. Gyógynövények ismerete, füstölők használata a miséken, szakrális eseményeken vagy a gyertyák fénye imádság idején, melyek a lélekre és az elmére hatnak. De sok egyéb eszköz és szertartás is túlélte a vallási háborúk vérzivataros évszázadait. 

Druida
Druida

 A druidák a kelta vallás papi rendjét alkották az ókorban az Alpoktól északra és a Brit-szigeteken élő kelta társadalmakban, amíg a vallást ki nem szorította a Római Birodalom hite, illetve a kereszténység. A druida szertartások a gallok kultúrájának is részét képezték. A druidák egyszerre voltak papok, döntőbírók, gyógyítók és tudósok.


A druidák több istenben hittek, ugyanakkor az istenek közt tiszteltek bizonyos természeti elemeket is, mint a nap, a hold, a csillagok, tölgyfákat, egyéb növényeket – mint a fagyöngy és a magyal –, ligeteket, hegycsúcsokat, patakokat, tavakat. A tűz több istenség jelképe volt egyszerre és a nappal és a tisztasággal kapcsolták össze. 


Ünnepeik:

Naptárukat a nap, a hold és vegetáció ciklusai határozták meg. Régészeti bizonyítékok vannak rá, hogy szertartásokkal ünnepelték a napéjegyenlőséget, illetve az év leghosszabb és legrövidebb napját, illetve a hold és a vegetáció ciklusainak négy más kiemelt napját. Ezek közül az Imbolc (Imbolg) a tavasz érkeztét, a Beltane (Beltain) a tavasz után kiteljesülő életet, a Lughünnepeken. h napisten hatalmát, Samhain az élők és a holtak világa közti korlát megszűntét jelképezte.


E négy utóbbi ünnep időzítését a telihold jelenléte, illetve a természet ciklikus változásai határozták meg. Imbolg félúton, teliholdkor volt a tavaszi napéjegyenlőség és a téli legrövidebb nap között, Beltane a tavaszi napéjegyenlőség és a nyári leghosszabb nap között, Lughnasad a leghosszabb nyári nap és az őszi napéjegyenlőség, Samhain az őszi napéjegyenlőség és a leghosszabb téli nap között. Az Imbolg elemei megőrződtek a február 2-án tartott amerikai és kanadai mormotanap (Groundhog Day) ünnepben, a Beltané a húsvétban, a Samhainé a Halloween és a mindenszentek ünnepeken. 

Wheel of the year
Wheel of the year

Római források:

Caesar leírja, hogy a druidák tanításának egyik legfontosabb pontja, hogy a lélek nem hal meg és a halál után más testbe költözik. Több ókori író ennek alapján arra a megalapozatlan következtetésre jutott, hogy a druidákra a görög filozófus, Püthagorasz gyakorolt hatást. Caesar azt is megjegyezte, hogy a druidák hittek a törzs védőszellemében, amelynek nevét „Dis Pater” alakban fordította latinra, a görög Hádész római megfelelőjére utalva.

Caesar említi, hogy a druidák kiközösítéssel büntethették a társadalom tagjait, kitiltva őket a vallási szertartásokról.

Caesar azt is állította, hogy a druidák évente egyszer találkozót tartottak a Carnutes törzs földjén.

Voltak nő druidák is, akik ugyanúgy magas társadalmi rangon álltak. kelta papnők, látnokok vagy varázslók,  a kelta vallás kultuszfőnökei. 

Ez a kultusz a modern korban újra éledt bejegyzett vallási csoportok képében, úgy mint, Pagan, Wicca és ezek számos változata. Egy közös bennük, hogy kelta mintára a természettel való szoros kapcsolatra törekednek, nem tesznek különbséget férfi és nő között. Ókori istenségeket vagy természeti erőket tisztelnek, ezekből vonják el vagy kérik rituális formában az energiát, különböző mágikus gyakorlatokhoz. Ilyen lehet például a gyógyítás, a szerelmi kötés vagy oldás, az ősök tisztelete és a velük folytatott kommunikáció spirituális csatornákon keresztül. Sokan közülük aktív környezetvédők vagy éppen feminista mozgalmak tagjai. 

De ne ijedjen meg senki, mert ahhoz hogy elsajátítsuk a gyógynövények, illóolajok, eszenciák vagy kristályok használatát, még nem kell egyetlen vallási csoporthoz tartozunk sem. Igen gazdag szakirodalom érhető el ezekben a témákban és bárki megtanulhatja és gyakorolhatja.

A legegyszerűbb gyertya mágiát mindenki ismeri, de mégsem tudatosul sokakban, hogy milyen gyakran használja szinte mindenki. Ez pedig nem más, mint a születésnapi gyertya a tortán. Ugye ismerős az, amikor valaki azt mondja, hogy fújd el a gyertyát és kívánj valamit? Ez az egyik leg elemibb szertartás. 

De a gyertya mágiát külön fejezetben fogom taglalni, ez csak egy kis ízelítő. 

Bevezetés a Mágiába


Herbalizmus vagy gyógynövény tan
Herbalizmus vagy gyógynövény tan

Az első fejezet a gyógyítás ősi praktikáit taglalja. Ezek ismerete, preparálása és alkalmazása. A felsoroltak csak példák lesznek. Nem tekintendő semmiképp sem teljes körű tájékoztatónak, kizárólag ismeret terjesztő céllal állítom össze. A fejezet végén mellékelni fogom a megfelelő szakirodalmak listáját. Ez a tudomány, mint bármilyen más tudományok, hosszas tanulást és rengeteg gyakorlatot igényelnek. 


A gyógynövény készítmények előállítására használt meghatározások

Az alábbiakban felsoroltak tartalmazzák azokat a hasznos meghatározásokat, amelyek a gyógynövény előkészítésekor gyakran használatos. 

 

 

Borogatás

Egy puha ruhadarabot forró főzetben vagy 5-20 ml tinktúrában 500 ml forró vízben áztasson. Távolítsa el a felesleges vizet, és tartsa az érintett területet.

 

 

Krém

A zsírok és a víz keveréke, amely a bőrével keveredik, hogy megerősítse és simítsa. Használjon 30 g lanolint, 15 oz méhviaszt, 100 g. zöldség- vagy gyümölcsolajat és 30 ml gyógynövényvizet. Olvad a lanolin és méhviasz dupla meleg víz forralóban(gőzfürdő) , finoman kevergetve az olajban. Távolítsa el a hőtől és a víztől és habverővel keverjük folyamatosan , amíg ki nem hűl. Tárolja széles szájú üvegben vagy tégelyben.

 

 

Főzet

Készült a nagyobb növényi darabok, például a kéreg, a gyökerek vagy a gallyak párlatával. Használjon 30 g-ot. szárított vagy 60 g. friss fűszernek 750 ml vízhez; pároljuk, amíg a víz 500 ml-re csökken. Igyon belőle1/2 csészényit naponta háromszor.

 

 

Főzött olajok

- főzet: 250 g. szárított vagy 500 g. friss fűszernövény 750 ml-es olíva- vagy növényi olajjal. Melegítsük le finoman egy dupla főzőedényben 3 órán keresztül. Öntse át a sötétzöld palackokba.

- Óriás főzet: pakoljon egy nagy edénybe gyógynövényeket. Fedje le hideg olajjal és tegye rá a fedelet. Hagyja állni 2-3 hétig egy napfényes ablakpárkányon. Nyomja össze az olajat zselés zacskón keresztül, és ismételje meg a folyamatot. Tárolja sötét üveg palackokban.. 

 

Forrázat

Teát, amelyet friss vagy szárított gyógynövények felforrósított (nem aktív forrásban lévő) vízzel öntöttek. Kb. 30 g-ot használjon. szárított vagy 75 g. friss fűszernövények 500 ml vízhez. Igyon 1/2 csészényit naponta háromszor.

 

 

Áztatás

Öntsön 500ml hideg vizet több mint 25g gyógynövényre és hagyja állni egyik napról a másikra. Ezután szűrjük le és használjuk, úgy ahogyan egy főzetet.

Masszázsolajok

Használjunk 5 csepp illóolajat 20 ml-es hordozóolajra. Az édes mandula, a jojoba, az avokádó vagy a szőlőfű jó hordozóolaj. Használhat főzött olajokat is.

 

 

Kenőcs

Olyan olajok és zsírok keveréke, amelyek védő réteget képeznek a bőr felett. 500 g olvasztott vazelin vagy lágy paraffinviasz dupla főzőben. Adjunk hozzá 60 g szárított gyógynövényt és gyengéden forralja 2 órán keresztül. Tölcséren keresztül tegyük egy zselés zsákba és öntsük üvegbe, miközben még forró.

 

 

Pakolás

Az apróra vágott vagy főzött fűszernövényeket, vagy azokból készült pasztát, sajtos vagy muszlin anyagra hordjuk fel, mielőtt az érintett területre alkalmaznánk. Ez jó az olyan gyógynövényekhez, amelyek irritálhatják a bőrt, például a mustár.

 

 

Borogatás

Forraljuk fel a fűszernövényeket egy kis vízben forró borogatáshoz, vagy zúzott, vagy kissé hidegen vágjuk össze. simítson el egy kis olajat a bőrön, hogy megtartsa a gyógynövényeket, hogy megtapadjon, alkalmazza a gyógynövényt, és gézszalaggal csomagolja be az érintett területet.

 

 

Gőz inhalánsok

Helyezzünk néhány evőkanál szárított gyógynövényt egy tálba, és forraljuk fel forró vízzel. Tegyen egy törülközőt a fejére és lélegezze be a gőzt.

 

 

Szirup

Főzet cukor vagy méz hozzáadásával. 500 ml-es főzethez 500 g cukrot vagy mézet használjon; melegítse finoman, amíg az édesítőszer fel nem oldódik. Tárolja sötét üvegpalackok parafával tetején; A csavaros palackok felrobbanhatnak, ha a keverék fermentál.

 

 

Tinktúra

A friss vagy szárított gyógynövényt 25% alkoholban és vízben keverjük. Ne használjon metil-, gabona- vagy dörzsölő alkoholt, mert toxikusak. Vodka ideális; A rumnak az a kedvező hatása, hogy a kellemetlen ízeket elfedi. Használjon 200 g-ot. szárított vagy 600 g. friss gyógynövényt 1 liter alkohollal és vízzel. Helyezzük egy lezárt edénybe egy hűvös, sötét helyen 2 hétig, rázva néha. A folyadékot ronggyal szűrjük le és tároljuk egy sötét üvegedényben. Vegyünk 5 ml-t naponta háromszor, kis gyümölcslével vagy vízzel hígítva.. 

 

Tonic bor

Töltsön 2 liter jó minőségű bort, lehetőleg vörös, 500 g felett. szárított növény, győződjön meg róla, hogy minden gyógynövény borítja a bor. Fedjük le és hagyjuk 2 hétig. Törést és 1/3 csésze adagot vegyen be.

 

 

Mosás

Egy tea vagy főzet, amely csak külső használatra készült. A mosás egy enyhe formája 1/4 uncia gyógynövény, 1 pint forrásban lévő vízig, majd a langyos vízbe merítve, majd alkalmazva.

 


Gyógynövényes szószedet

 

 

 

Ezeknek a kifejezéseknek az ismerete segítséget nyújthat, ha gyógynövényes gyógynövény vagy gyógynövény mágia gyógyító tulajdonságait használja. A wiccák és a boszorkányok gyakran gyógynövényeket, tinktúrákat és kenőcsöket használnak.
 
adaptogén
Növeli a test képes alkalmazkodni a belső vagy külső stresszhez.
vértisztító
Fokozatosan megváltoztatja vagy megváltoztatja az állapotot
fájdalomcsillapító
Enyhíti a fájdalmat és a kényelmetlenséget
fájdalomcsillapító
Olyan gyógyszer, amely enyhíti a fájdalmat.
antihelminic
Kihajtja a férgeket.
antibiotikum
Megöli vagy gátolja a baktériumok és egyéb mikroorganizmusok növekedését.
ellenméreg
Ellenzi a cselekvést egy másik anyag ellen; általában mérgekre utal.
lázcsillapító
Csökkenti vagy megelőzi a lázat
fertőtlenítő
Elpusztítja a baktériumokat; általában külsőleg alkalmazzák
görcsoldó
Meglazítja vagy megakadályozza az izomgörcsöket vagy görcsöket
összehúzó
Dehidratálást és a szövetek szűkületét és zsugorodását okozza. A vérzés és a pórusok leállítására szolgál.
keserű tonik
A keserű íze serkenti a gyomornedvek áramlását
idegcsillapító
Van nyugtató hatása; általában nem olyan erős, mint a nyugtató
szélhajtó
Leválasztja vagy meggátolja a gázt
hurut
A nyálkahártyák gyulladása; különösen a légzőrendszerre. Gyomorpanasz vagy hasmenés társulhat.
katartikus
A bél kiürítését okozza
epehajtó
Elősegíti az epe áramlását
gyulladáscsökkentő
Olyan olajos vagy nyálkás anyag, amely nyugtatja és nedvesíti az irritált szöveteket
izzasztó
Elősegíti a verejtékezést
vizelethajtó
Más néven "vizes tabletták"; elősegíti a vizelet áramlását
hánytató
hányást okoz
emmenagogue
Elősegíti a menstruációt
emolient
Lágyítja és megnyugtatja a bőrt
köptető
A köhögést, a tüsszentést vagy a köpést indukálja
lázcsillapító
Leviszi a lázát
felfúvódás
Gáz a gyomorban vagy a belekben
vérzéscsillapító
Leállítja a belső vérzést
máj-
Májat érint
hashajtó
Gyengéd katartikus. A hasmenés a bélmozgás stimulálásával, a vastagbél megnedvesítésével, fokozza az epe kiválasztást vagy a görcsök enyhítésével járhat.
idegrendszerre ható
nyugtatja az idegességet, a feszültséget és az izgalmat
mell-
Megakadályozza a mellkasi és tüdőbetegségeket
orvosol
Gyógyászati készítmény
hashajtó
Erős katartikus
reuma
Az ízületek és az izmok merevsége
rubefacient
Növeli a vérkeringést az adott területre
nyugtató
Csökkenti az idegi feszültséget; erősebb, mint nyugtató
sialogogue
Növeli a nyál áramlását
egyszerű
Egy gyógynövény, amelyet egyedül használnak orvosi állapot kezelésére
altató
Alvást vált ki
stimuláló
Növeli vagy meggyorsítja a test folyamatait
vérzéscsillapító
Leállítja a külső vérzést; általában egy összehúzó hatása van.
izzasztó
Elősegíti a verejtékezést
tonik
Erősíti vagy erősíti a rendszereket
féreghajtó
A férgeket elpusztítja vagy kiűzi
hólyaghúzó
Hólyagokat okoz
gyógyító
A sebek kezelésére használják

 


ALOÉ

Mágikus tulajdonságok: szépség, védelem, siker, béke.

Használat: Az Aloe mindig is ismert gyógyító tulajdonságairól. Nagyon jó sebek kezelésére és az egészséges bőr megőrzésére. Alkalmazható közvetlenül a növényből vagy gél formában égési sérülésekre, égetésre, napégésre, és enyhítheti a méreg-borostyánkiütést, és segít a különféle baktériumok elleni küzdelemben, amelyek általában bőrhullás fertőzést okoznak. Ez egy kiváló adalékanyag a szappanok és krémek kondicionálójaként.

A levélen lévő gél használata után a nyitott levél lezárja magát, így a hűtőszekrényben zárt műanyag zacskóban tárolható későbbi használatra.

 

ANGYALGYÖKÉR

Mágikus tulajdonságok: Védelem, ördögűzés.

Használat: A kertben védelemként nevelkedjen. Hord magaddal a gyökeret amulettként. A szárított levelek égetése az ördögűző rituálékban használatos.

 

ÁNIZS

Mágikus tulajdonságok: Védelem, tisztulás, tudatosság, öröm.

Használat: A köhögés, a hörghurut és a fülledt orr kezelésére fellazítja a hörgőket, megkönnyítve ezáltal a köhögést és a gyógyulást.  Reggelenként jó illóolaj, és ha az ágy mellett tartja, megakadályozza a rossz álmokat. Emésztési segédeszköz is lehet, és enyhíti a gyomorbántalmat és a felfúvódást, amikor teaként fogyasztja, és kezeli a kólikát. Az is javasolt, hogy az ánizs hasznos lehet a nők számára, mert bizonyos vegyi anyagok a növényben kémiai rokonok a női hormon ösztrogénnel. Bár enyhe, az ánizs segíthet enyhíteni a menopauza kellemetlenségét. A hagyományos népi gyógyászatban elősegítette a tejtermelést az szoptató anyáknál. Ajánlott adagja 1 teáskanálnyi magvak minden csésze forró vízhez, hagyjuk állni 10-20 percig és szűrjük le,  naponta 3 csészét igyon a maximális hatás eléréséhez. Egy jó általános tisztítófürdőt készítenek egy maréknyi ánizsmaggal és néhány babérlevéllel. Az ánizs párna távol tartja a rémálmokat. Szintén jó nyugtató.

 

ALMA

Mágikus tulajdonságok: Szerelmi varázslatok, sok szerencsét.

 

MAGAS KŐRIS

Mágikus tulajdonságok: Védő tulajdonságokkal rendelkező fa, melyet a seprűk tisztítására és a gyógyulásra szolgáló pálcák készítésére használnak. A párnák alatt elhelyezett levelek lelki álmokat idéznek elő. A levelek szerencsét és jó szerencsét hoznak, amikor a nyak köré viselt táskában hordják.

 

Mirrha család, Commiphora

Mágikus tulajdonságok: A rügyek hordozzák, hogy megkönnyítsék a törött szív és hozzá lehet adni a szerelem és a védelem báját és varázslatokat.

 

BAZSALIKOM

Mágikus tulajdonságok: Védelem, szeretet, vagyon (ha hordozod a pénztárcádban), gyógyító kapcsolatok, hűség biztosítása a társban, bátorság, termékenység, ördögűzés.

Használja: Jó, mint egy tea az idegek nyugtatására, a gyomor rendezésére, a görcsök enyhítésére és a húgyhólyag javára. A tinktúra formában szintén jó haját öblít a barna számára. A tisztító fürdő tasak egyik összetevője. Adja hozzá a szeretetcsomagokat és a süteményeket.

 

NEMES BABÉR

A mágikus tulajdonságok: bölcsesség, védelem, pszichikai hatáskörök, kizárják a negatív energiát.

Használat: NE BELÜLNI BELEÉRTVE - használják a mellkasi hólyaggyulladásnak és a mellkasi megfázásnak.

 

BABÉRLEVÉL

Mágikus tulajdonságok: Pszichés látomások és álmok, visszaszorítja a negativitást és a gonoszt.

 

benzoin

Mágikus tulajdonságok: A tisztítási tünetek széles körben használatosak. A benzoin tinktúrája megőrzi az olajokat és a készítményeket.

 

Orvosi tisztesfű

 

Asztma és hurutos megbetegedések ellen teaként használják, de ismert a köszvény, illetve reuma elleni hatásai is. A népi gyógyászatban epilepszia ellen is használatos volt.

Mágikus tulajdonságok: Hozzáadás a védelem és tisztítás érzékenységéhez. Alvás előtt  párnácskát készítve belőle , hogy megakadályozza a rémálmokat.

 

KÖMÉNY

Mágikus tulajdonságok: Védelem, Szenvedély

Használja: Add hozzá a szerelem csomaghoz vagy zsákocskához  ,szerelmi vonzást elősegítő. Ezenkívül enyhe stimuláns az emésztésre.

 

SZEGFŰ

Mágikus tulajdonságok: A boszorkányok a "Burning Times" alatt védelem alatt álló energiákhoz hozzáadnak energiát é, amikor füstölő szertartást használnak.

 

macskamenta

Mágikus tulajdonságok: Macska varázslat, családtagok, öröm, barátság, szerelem.

Használat: A virágokat és a leveleket gyakran használják a megfázás és az álmatlanság kezelésére. Csökkenti az izzadásokat, kiszárad az orrcsepp után, megszabadul a rossz fejfájástól és enyhíti a fájdalmat a csontokban, a megfázás és orrfolyást enyhíti, amikor teát készítenek, napi 2-3 alkalommal.  Füstölőként mágikus eszközök szentelésére használhatók.

 

KAMILLA

Mágikus tulajdonságok: jó mint meditációs füstölő, a központosítás, a béke, megszórjuk otthonunkat, hogy védelmezzen, gyógyítás, pénz.

Használat: Kiváló gyógynövény mind belsőleg, mind külsőleg a nyugtatásért. Kiváló az emésztéshez, a férgekhez, az égésekhez,  gyulladásgátló a sebekhez, idegrendszeri nyugtatóként működik, és enyhíti a gyomorhurutokat és a hasmenést csecsemőkben és kisgyermekekben (mindig hígított formában). A tea formájában, 2 teáskanálnyi gyógynövényből, amelyet 5 percig forralt vízben forraltak, enyhe  alvást serkentő hatása van A kamillából kiváló rovarriasztót is készíthet, egyszerűen a teafajtát az arcra, karján és lábánál is alkalmazhatja.  jó hajmosásra is a szőke  haj számára. Tartson kamillát a kertjében, hogy legyen a föld őrzője, és a garantált sikerhez.

 

KÖMÉNY

Csodálatos tulajdonságok: A szerelmi varázsa a szerető vonzására szolgál.

Felhasználás: Kulináris növény.

 

VÉRFŰ

Mágikus tulajdonságok: Segít a viselőnek a tisztességtelen bebörtönzés és a befogadás elkerülése, a depresszió gyógyítására.

 

FAHÉJ

Mágikus tulajdonságok: lelki küldetések, hatalmasságnövelés, szeretet, siker, pszichés munka, gyógyítás, tisztítás. A gyógyításban, a tisztánlátásban, a magas szellemi rezgésekben használják. Hím afrodiziákumnak számít. Használja a jólét bűbájába.

Felhasználás: ajánlott, mint bőr feszesítő és emésztési segédanyag tea formájában. Talajjal vagy tejjel adva, jó egyensúly után nehéz étkezés vagy desszert. Hasmenés, dysentéria vagy általános emésztési zavar esetén is alkalmazható. Kiváló aromájú és jó kenõolajat alkot minden mágikus munkához.

 

LÓHERE

Mágikus tulajdonságok: a hármas istennőhöz társítva. Használja a szépség, az ifjúság, a gyógyító sérülések, az őrület gyógyító szertartásait. A négylevelű lóhere lehetővé teszi tündérek megtekintését, és általános szerencsét hozó bűbájhoz is jó.

 

SZEGFŰSZEG

Mágikus tulajdonságok: Viseljen egy amulettet vagy báját, hogy eloszlassa a negativitást, és kösse azokat, akik rosszul beszélnek rád. A piros szálon fonódó kesztyű viselhető védőbűbájként. Pénzügyek, látomások, tisztítás és tisztítás.

Felhasználás: Enyhe fertőtlenítő hatása van a fogfájások (rágás) számára, vagy teafilterben hidegvérzést kelt, jó émelygés émelygés vagy hányás. Antibakteriális, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító, ami azt jelenti, hogy elősegíti a betegség és a fertőzés megelőzését.

 

Fekete nadálytő

Mágikus tulajdonságok: Biztonságos utazási varázslatok, pénz, gyógyítás, az Istennő Crone aspektusának tiszteletben tartása.

Felhasználás: Ismert, hogy lassítja a vérzést, segíti a megfázást, enyhíti az égést. borogatásként vagy teának felhasználva  alkalmazható harapásra, sebek, kiütések, törött csontok és vágások esetén. Szintén jó összetevő a bőrápolóknak, hogy megnyugtassa a leégett bőrt.

 

KORIANDER

Mágikus tulajdonságok: otthon védelme és nyugalom, béke, jó a rituális italokban, a hosszú élettartam és a szerelmi varázslatok.

Használat: Ha hozzáadódik a borhoz, jó szerelmi bájitalt ad a 2 szerető félnek. Használja ezt a módszert, őrölje meg 7 szem koriander, és keverje össze a borral és itallal. Is használják a szerelmes csomagok és varázsa.

 

kankalin

Mágikus felhasználások: Szerelem szerelmében, olyan nő, aki a tehenével átadott tejet tejével mossa, közelebb hozza a szeretettjét. Az álmok során kapcsolatba lép a távozott szeretteivel.

 

CIPRUS

 

Mágikus felhasználások: minden szempontból halálhoz kötődik. A Ciprus füstje rituális tárgyak szentelésére használható.

 

SZÁZSZORSZÉP

Mágikus felhasználások: Díszítsd a házat százszorszépekkel a Szent Iván estéjén, hogy boldogságot szerezz az otthoni életben, és szerezd meg a tündérek áldásait. A régi időkben, a fiatal hölgyek a nyakukban hordták nyakláncként, fonatban, hogy magukhoz vonzzák kedvesüket.

 

PITYPANG

Mágikus tulajdonságok: Jó hírnév, üdvözlő üzenetek.

Felhasználás: A földi gyökér kávékiválasztó ékként működik, és a virágokból szép bort készítenek. A kiváló tisztító tonik és a tejszerű leve vizelethajtó, tonik és megkönnyebbülés a gyakori gyomorproblémákra. Használjon egy marék virágcsúcsot 1 pint forrásban lévő vízbe, egészen 10 percig és szűrje le. Naponta többször is fogyassza. Használja a tejszínes folyadékot a szárból, dörzsölje a szemölcsön többször naponta, és hamarosan eltűnik. Szintén jó az éjszakai vakságért.

 

KAPOR

Mágikus tulajdonságok: hasznos szerelmes varázsa. A gyerekszobákban is lóghatnak, hogy megóvják őket a rossz álmoktól.

Felhasználás: kulináris gyógynövény.

 

A DRAGÓS VÉR

 

Mágikus felhasználások: széles körben használják szerelemben, védelemben és tisztításban. Tartson egy darabot az ágy alatt, hogy megóvja az impotenciát. Jó szerencsét hoztak. Meg lehet oldani a fürdőben erős tisztításhoz.

 

ÖRMÉNYGYÖKÉR

Mágikus felhasználások: Hasznosak a szellemek növelésében és a meditáció támogatásában.

 

BODZAFA

Mágikus felhasználások: Az ágakat széles körben használják a pálcákhoz. Mindig óvatosnak kell lenned kérni az elder Dryadtól, mielőtt levágja vagy betakarítja az idősebb végtagokat, leveleket és bogyókat, hogy elkerülje a nagyon rossz szerencsét. Nagyon rossz szerencsésnek számít, hogy égetni az Elder fát. A levelek lógtak az ajtók és az ablakok között, megvédik a gonoszt.

 

EUKALIPTUSZ

Mágikus felhasználások: Gyógyító rituálék, varázstermékek és amulettek. Helyezze a leveleket egy kék gyertya körül és égesse el  gyógyító energiákat kérni. A nyak körül viselt  pakolás enyhíti a megfázás tüneteit, a torokfájás és a vértolulás kellemetlenségét.

 

SZEMVIDÍTÓFŰ

Mágikus felhasználások: A napraforgó szemhéjak a napi infúzióval, hogy észrevétlen látomásokat és pszichikai álmokat indítsanak.

 

ÉDESKÖMÉNY

Mágikus tulajdonságok: Tisztítás, védelem, gyógyítás, pénz.

Alkalmazások: Néha étvágycsökkentő és emésztőrendszerként alkalmazzák. A tea formában használják a nyálkahártyát. A magokat lassan rágja le nagyon rosszul, vagy használja a folyadékkivonatot, hogy dörzsölje az ínyen.

 

PÁFRÁNY

Mágikus felhasználások: A páfrány rendkívül erős védőberendezés. Növeld őket a házban és a ház körül, hogy megvédje a gonosztól és a negativitástól.

 

FENYŐTÖMJÉN

 

Mágikus felhasználások: Nagyon erős a meditáció támogatása. Használja a rituális terek megtisztítását és lelki lelkiállapotot.

 

GARDÉNIA

Mágikus felhasználások: Valódi szerelem vonzására használják.

 

FOKHAGYMA

Mágikus tulajdonságok: Védelem, gyógyítás, jó időjárás, bátorság, ördögűzés.

Használat: csökkenti a feszültséget, enyhíti a megfázásokat és javítja a keringést. A fokhagymás ecetet a sebek fertőtlenítésére és a reumás fájdalmak és a gyakori fájdalmak enyhítésére lehet használni (egy liter ecettel és tíz gerezd fokhagymával, amelyet legalább 10 napig átitattak). Csökkenti a szemölcsöket, enyhíti a fájdalmat a fogak és az fülfájás esetén. Jó a magas és alacsony vérnyomásért és a paraziták és fertőzések eltávolításáért. Helyezzen egy zúzott nyers fokhagymát egy darab gézre, és helyezze a fájdalom területére. Az ízületekhez próbáljon fokhagyma pasztát használni.

 

GYÖMBÉR

Mágikus tulajdonságok: Teljesítmény, siker, szerelem, pénzügyek.

Alkalmazások: A cselekedetek segítik a lenyelést vagy a megfázást (tea forma). Szintén tea formájában, jó a görcsök, az emésztőszervek stimulálására, migrén és hányinger, külső merevség. Hozzá lehet adni a fürdőnek, hogy megkönnyítse a fájdalmat és növelje a vérkeringést, de csak néhány sprinkleret használjon, nem túl sok, mint a cayenne, gyömbér gyorsan okoz vérbőséget. A fájdalomért áztassa a ruhát a gyömbéres teában, és közvetlenül a fájdalmas területekre vigye őket. Addja húsos  ételek főzéséhez, különösen a csirke méregtelenítésére alkalmas. Egy jó gyógyító teát csipetnyi borsmentát, egy csipet gyömbérből, vagy egy csipetnyi szegfűszeg-porból vagy két morzsolt szegfűből készítenek, adjunk hozzá 1 csésze forró vizet és szűrjük le.

 

GINSENG

Mágikus tulajdonságok: Szeretet, kívánságok, szépség, vágy.

 

Felhasználja: Stimuláns, tonik és hatóanyag a hosszú élettartam érdekében. Szintén enyhe fájdalomcsillapító, és javítja a vérkeringést. Jelentett sikeres kezelésére asztma, hörghurut, rák, flatulencia, cukorbetegség, gyengeség, láz, köhögés és gyomorégés, és enyhe serkentő. Tea formájában segít a stressz és a mérsékelt szívbetegségek enyhítésében.

 

GALAGONYA

Mágikus felhasználások: védő tasakban és amulettekben használják a gonosz hatások ellen. Elősegíti a boldogságot a házasságban vagy egy kapcsolatban. Sajnálatos szerencse, hogy levágja a galagonyát. A bogyókat füstölésként égesse el, amikor energiára és életváltozásra van szüksége.

 

MOGYORÓFA

Mágikus felhasználások: A mogyorófa kiválóan használható egy minden célra szolgáló pálcához. A lehorgonyzott ágakat fel lehet használni a divináláshoz. A pálinkafák jó szerencsével szállíthatók; különösen erősek, ha vörös és arany szálak kötik össze őket.

 

BELÉNDEK

Mágikus felhasználások: Egy nő szerelmének vonzása. Egyszer használatos összetevőként a Boszorkányok hajózó kenőcsében. A Henbane rendkívül mérgező, és a legnagyobb óvatosságot sürgetik.

 

HIGH JOHN a CONQUEROR ROOT, JALAPIpomoea purga (mint Exogonium purga) Bot. Reg. 33.49.jpg

Mágikus felhasználás: Használja ezt a gyertya-kenőolajok adalékanyagaként, és a bűbájokat, hogy növelje erejét.

 

MAGYAL

Mágikus felhasználások: Az otthoni ültetvények a gonosz ellen védettek. A leveleket és bogyókat egy férfi hordozhatja, hogy növelje férfiasságát, virilitását, és vonzza a szeretőjét.

 

lonc

Mágikus felhasználások: Széles körben használják a jólét varázslatait és a szerelmi varázst.

 

KOMLÓ

Mágikus felhasználások: gyógyhatású illatok és varázsként használják. Enyhe nyugtató. A párnában elhelyezett komló segít az alvásban.

 

IZSÓP

 

Mágikus felhasználás: Használja a tisztító fürdőket, védő- és tiltó varázslatokat. A himzopot a középkorban széles körben használták tisztítási, tisztítási és szentelési rituálékként. Ha füstölgő anyagot égetnek el, vagy tűzbe dobják, akkor azt mondják, hogy a varázslatos sárkány energiára támaszkodhat.

 

BOROSTYÁN

 

Mágikus felhasználások: Védi a házakat, amelyek a gonoszság és a káros hatások köré épülnek. A régi hagyományokban Ivy és Holly az újszülötteknek kapta a jó szerencsét.

 

JÁZMIN

Mágikus felhasználások: szerelmi varázslatok, varázstermékek és tasakok. A nők a Jasmine-t a legkorábbi feljegyzett történelemből használják, mert csábító hatása van a férfiakra.

 

BORÓKA

G / P / E: Férfi, Nap, Tűz.

 

Mágikus felhasználások: Baleset, sérülés és lopás elleni védelem. A bogyós gyümölcsöket arra használják, hogy vonzóvá tegyék a szerelmeseket, miután megszáradtak és viselték őket.

 

LEVENDULA

Mágikus tulajdonságok: alvás, hosszú élet, béke, kívánságok, védelem, szeretet, tisztaság, látomások, férfiak vonzása, gondolkodás világossága.

Használat: erős antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Enyhe infúziók (3 evőkanál, 6 pohár vízhez) jó nyugtatót, fejfájást és emésztést segítenek. Az olajban vagy tinktúrában használatos, hogy meggyógyítsa a vágásokat, égési sérüléseket vagy hevítéseket, harapásokat. Ez toniként is működik, és megfázás, hidegrázás és az influenza alkalmazható. A levendula kiváló aromájú, általában jól keverik más virágos illatokkal. A tisztító fürdő tasak egyik összetevője, amelyet tisztítási tünetekben is használnak. A boszorkányok vasárnapi tüzére dobják áldozatul az ókori isteneknek. A levendula gyakori a gyógyászati tasakok, különösen a fürdőkeverékek mellett, és hozzáadódik az álom okozásához. A levendula nagy antibiotikum, antidepresszáns, nyugtató és méregtelenítő. Stimulálja az immunrendszert.

 

CITROM

Mágikus tulajdonságok: megtisztulás, szeretet, áldások.

Használja: Édesíti a lélegzetet. Antiszeptikus, antibakteriális és hipotenzív. A hidegrázás és a torokfájás esetén egy pohár mézzel és meleg vízzel kevert citromlé, naponta háromszor kell naponta segíteni. Orrvérzés esetén egy kis pamutot kell felszeletelni, citromlével áztatva. Olaj formájában a szemölcsök, rovarcsípések, feszültségfájás, a narancsbőr kiküszöbölésére és a ránctalanító tonik kezelésére használható. Stimulálja az emésztőrendszert. Szintén jó bőrtisztítót, szőrszálas hajmosást és sárgaréz és ezüst tisztítószert tesz.

 

CITROMBALZSAM

Mágikus felhasználások: Szerelmes bájitalok, afrodiziákumok, termékenység elleni depresszió. Az infúziót infúzióként használva megnyugtatja az érzelmi fájdalmat a kapcsolat befejezése után.

 

CITROMVERBÉNA

Mágikus felhasználások: Szerelmi varázsa, ifjúság, szépség és vonzereje az ellenkező nemhez. A nyakát vagy a párnát viselje, hogy megakadályozza az álmokat.

 

ORGONAVIRÁG

Mágikus tulajdonságok: Védelem, gonoszok elhárítása vagy rituálék elhallgatása, szépség, szeretet, harmónia és egyensúly.

 

HÁRSFA

Mágikus felhasználások: a házastársi szerelemhez, a vonzerőhöz és a hosszú élettartamhoz kapcsolódik.

 

lestyán

 

Mágikus felhasználások: Adja hozzá a szárított és porított gyökeret a tisztító és tisztító fürdőkbe a negativitás felszabadítása céljából. Vigyázz a szerelemre és az ellenkező nemre.

 

 

 

MANDRAGÓRA

Mágikus felhasználások: védő bája a házhoz. A gyökérről azt hitték, hogy növeli a nők termékenységét és a férfiaknál való impotenciát. A mandragóra gyökereinek feltöltése a személyes energiával, alvás vele három éjszaka előtt a telihold. A gyökér a bátorság növelésére képes.

 

KÖRÖMVIRÁG

Mágikus tulajdonságok: Prófétáljon, jogi ügyeket, pszichikusokat, mágikus teremtményeket, szeretetet, tisztánlátást, álmokat, üzleti vagy jogi ügyeket, és megújítsa a személyes energiát.

Felhasználás: Belső használatra a virágokat infúzióval készítik el, és ajánlott az influenza, láz, reuma, sárgaság és fájdalmas menstruáció esetén. Külsőleg a rügyeket égések kezelésére tömörítik. Marigold szalag kenőcs segíthet elszakított kezek és varikózus erek, szintén csodákat tesz ekcéma és gyulladás. A gyulladás megkönnyítése érdekében sűrűbbé tegye egy erős körömvirágos teát, amelyet az almaecet egyenlő részével kombinál. Az elferdítéseket segítheti az ecettel áztatott körömvirágszirmokkal, vagy tejporral is. Pároljuk 12 fejét 2 csészében tej, meredek, törzs és alkalmazni. Használjon fertőtlenítőszert is az elsősegélynyújtásban. Helyezze a virágot a fej alá éjszaka, hogy észrevehető álmokat indítson. Néha hozzáadják a szeretetcsomagokat. Délben kell összegyűjteni.

 

MAJORÁNNA

Mágikus tulajdonságok: védelem, szeretet, gyógyítás.

Használat: Adjon hozzá minden szerelmi varázst, vagy helyezzen egy darabot a helyiségekbe a védelem érdekében. Adj egy gyászolónak, hogy boldoggá tegye őket.

 

Meadowsweet

Mágikus felhasználások: A gonosz hatásoktól való védelem, a szeretet, az egyensúly és a harmónia előmozdítása. A druidák szent gyógynövénye. Helyezzünk réteket az oltárra, amikor szerelmi varázst és szerelmi varázslatokat vezetünk, hogy növeljük hatalmukat. Viseljen Lammas-hoz, hogy csatlakozzon az Istennőhöz.

 

MINT (SPEARMINT & PEPPERMINT)

Mágikus tulajdonságok: Pénz, gyógyítás, erő, erő növelése, szerencse, utazás.

Használat: A teafajtákban lévő menta segít ideges gyomornak, influenzának, és a csuklás megkönnyítésére használható. A forró vízben levő levelek belégzése fejfájás és asztma esetén ajánlott. Az aszpirin helyett használt menta tea nagyszerű a fejfájás, különösen a menstruáció előtti fejfájás számára. Az ideges fejfájás megszabadulhat, ha egy sötét szobában fekszik, és friss homokhagymás levelei vannak a homlokán. Segíti a légzőszerveket és a keringési rendszereket. Gyulladáscsökkentő és antiszeptikus. Ideális emésztési zavarok, felszívódás, varikózis, fejfájás, migrén, bőrirritáció, reuma, fogfájás és általános fáradtság kezelésére.

 

FAGYÖNGY

Mágikus felhasználások: Viseljen védelemre és vonzza a szeretetet, vagy segítsen felfogni.

 

fekete üröm

Mágikus felhasználások: szemléleti, pszichikai álmok, asztrális vetítés, védelem. Helyezze a cipõt védelemre, és megakadályozza a fáradtságot hosszú utakon. A mágikus tükörre vagy kristálygömbre dörzsölő friss levelek erősítik az isteni képességeket. A mugwort talán a legszélesebb körben használt boszorkányfű.

 

MOLYHOS ÖKÖRFARKKÓRÓ

Mágikus felhasználások: Bátorság, vadon élő állatok elleni védelem, gonosz szellemektől való védelem, rituális és pszichikai helyek megtisztítása előtt és után. Rituális eszközök és oltárok tisztítására és tisztítására is használható.

 MANDRAGÓRA

Mágikus felhasználások: védő bája a házhoz. A gyökérről azt hitték, hogy növeli a nők termékenységét és a férfiaknál való impotenciát. A mandragóra gyökereinek feltöltése a személyes energiával, alvás vele három éjszaka előtt a telihold. A gyökér a bátorság növelésére képes. kizárólag a tér tisztítására alkalmas. fogyasztásra nem!

 

KÖRÖMVIRÁG

Mágikus tulajdonságok: Prófétáljon, jogi ügyeket, pszichikusokat, mágikus teremtményeket, szeretetet, tisztánlátást, álmokat, üzleti vagy jogi ügyeket, és megújítsa a személyes energiát.

Felhasználás: Belső használatra a virágokat infúzióval készítik el, és ajánlott az influenza, láz, reuma, sárgaság és fájdalmas menstruáció esetén. Külsőleg a rügyeket égések kezelésére tömörítik. Marigold szalag kenőcs segíthet elszakított kezek és varikózus erek, szintén csodákat tesz ekcéma és gyulladás. A gyulladás megkönnyítése érdekében sűrűbbé tegye egy erős körömvirágos teát, amelyet az almaecet egyenlő részével kombinál. Az elferdítéseket segítheti az ecettel áztatott körömvirágszirmokkal, vagy tejporral is. Pároljuk 12 fejét 2 csészében tej, meredek, törzs és alkalmazni. Használjon fertőtlenítőszert is az elsősegélynyújtásban. Helyezze a virágot a fej alá éjszaka, hogy észrevehető álmokat indítson. Néha hozzáadják a szeretetcsomagokat. Délben kell összegyűjteni.

 

MAJORÁNNA

Mágikus tulajdonságok: védelem, szeretet, gyógyítás.

Használat: Adja hozzá  szerelmi varázslathoz, vagy helyezzen egy darabot a helyiségekbe a védelem érdekében. Adj egy gyászolónak, hogy boldoggá tegye őt.

 

Meadowsweet

Mágikus felhasználások: A gonosz hatásoktól való védelem, a szeretet, az egyensúly és a harmónia előmozdítása. A druidák szent gyógynövénye. Helyezzünk réteket az oltárra, amikor szerelmi varázst és szerelmi varázslatokat vezetünk, hogy növeljük hatalmukat. Viseljen Lammas-hoz, hogy csatlakozzon az Istennőhöz.

 

MINT (SPEARMINT & PEPPERMINT)

Mágikus tulajdonságok: Pénz, gyógyítás, erő, erő növelése, szerencse, utazás.

Használat: A teafajtákban lévő menta segít ideges gyomornak, influenzának, és a csuklás megkönnyítésére használható. A forró vízben levő levelek belégzése fejfájás és asztma esetén ajánlott. Az aszpirin helyett használt menta tea nagyszerű a fejfájás, különösen a menstruáció előtti fejfájás számára. Az ideges fejfájástól megszabadulhat, ha egy sötét szobában fekszik, és friss homokhagymás levelei vannak a homlokán. Segíti a légzőszerveket és a keringési rendszereket. Gyulladáscsökkentő és antiszeptikus. Ideális emésztési zavarok, felszívódás, varikózis, fejfájás, migrén, bőrirritáció, reuma, fogfájás és általános fáradtság kezelésére.

 

FAGYÖNGY

Mágikus felhasználások: Viseljen védelemre és vonzza a szeretetet, vagy segítsen felfogni.

 

fekete üröm

Mágikus felhasználások: szemléleti, pszichikai álmok, asztrális vetítés, védelem. Helyezze a cipõt védelemre, és megakadályozza a fáradtságot hosszú utakon. A mágikus tükörre vagy kristálygömbre dörzsölő friss levelek erősítik az isteni képességeket. A mugwort talán a legszélesebb körben használt boszorkányfű.

 

MOLYHOS ÖKÖRFARKKÓRÓ

Mágikus felhasználások: Bátorság, vadon élő állatok elleni védelem, gonosz szellemektől való védelem, rituális és pszichikai helyek megtisztítása előtt és után. Rituális eszközök és oltárok tisztítására és tisztítására is használható.

 

MIRHA

Mágikus felhasználások: tisztító és védő füstölő szertartás a rituális területeken. Eszközök szentesítésére használható.

Felhasználás: Kiváló rovarriasztó és tinktúrában jó a rossz lehelet és az íny problémák kezelésére.

 

MIRTUSZ

Mágikus felhasználások: A Mirtusz szent volt a görög istennő Vénusznak, és a történelem során szerelmi varázslatokban és varázslatokban használták. Növelje a nagy szerencsét. Viseljen Mirtusz leveleket, hogy vonzza a szerelmet; A fából készült varázstárgyak különleges mágikus tulajdonságokkal rendelkeznek. viselj friss Mirtusz leveleket, miközben szerelmi varázst, bájitalokat vagy szerelmi rituálékat készítesz.

 

CSALÁN

Mágikus tulajdonságok: A veszély, a védelem, a gyógyítás, a bátorság, a sok mérgező ellenanyag megismertetése.

Használat: A kesztyűt úgy kell kezelni, hogy elkerülhető legyen a szúrás. Magas C-vitaminnal és vasalommal, és ha teafilterben könnyítheti az asztmát és növelheti az energiaszintjét.

 

SZERECSENDIÓ

 

Mágikus felhasználások: A látomások világossága és lelki ereje.

 

 

TÖLGY

Mágikus felhasználások: Az tölgyfa sok kultúrában szent fa. A boszorkány gyakran tölgyet keres a rítusok végrehajtására. Mindig szerencsétlennek éreztük magunkat egy tölgy kivágására. Miután megkaptad a fáról a Dryad engedélyét, tölgy tölgy leveleket szedjen a rituális terek tisztítására. A tölgyet gyakran használják az általános célú pálcákhoz, és nagy teljesítményt nyújtanak. A makkokat a nők termékenységének növelésére és a férfiak szexuális vonzerejének növelésére, az ifjúság megőrzésére és a betegség elzárására ösztönzik. Várjon tölgyet ablakok és ajtók fölött, hogy megvédje házát a gonosz szellemektől.

 

HAGYMA

Mágikus felhasználások: Védelem és gyógyítás. Helyezzük a vöröshagymát a beteg helyén, hogy felszívja a betegséget. Hagyja őket éjjel, és dobja el reggel.

 

NARANCS

Mágikus felhasználások: A szárított és porított héjat hozzáadják a szeretethez és a termékenységhez.

 

KERTI NŐSZIROM gyökér

 

Mágikus felhasználások: Szerelem, szexuális vonzerő. Használja a báját, amuletteket, tasakokat, illatokat és fürdőket készíthet belőle.

 

PETREZSELYEM

Mágikus tulajdonságok: A friss teáskanna petrezselyem levelei a görcsök kezelésére szolgálnak, míg a szárított gyökérszeletek enyhítik a húgyúti fertőzést és az ízületi gyulladást. Külsőleg, a zúzott levelek enyhítik a rovarcsípést, és pikkelyes formában alkalmazhatók a nyelőcsőre.

Használat: széles körben használják kulináris gyógynövényként

 

PACSULI

Mágikus felhasználások: afrodiziákumok és szerelmesek vonzereje mindkét nemhez

.

CSOMBORMENTA

Mágikus felhasználások: Védelem, fáradtság, elpusztítja a rovarokat. Kerülje a Pennyroyal terhesség alatt.

 

FEKETE BORS

Mágikus felhasználások: Használja védőbűbájra.

 

TÉLIZÖLD

Mágikus felhasználások: Gonosz hatások elleni védelem. Ajtók és ablakok körül csavargassanak.

 

TIKSZEM

Mágikus felhasználások: viselnie kell a hamisság észlelését, hogy megelőzze vagy tudja, amikor mások hazudnak neked.

 

FENYŐ

Mágikus tulajdonságok: Hozzáigazodás a természethez, központosítás, tisztítás, gyógyítás, termelékenység, betegség elleni tisztítás, jó téli füstölés, termékenység.

Felhasználás: A császár által előállított borbogyók expectoránsként és antiszeptikus hatásúak. Ugyanez a keverék használható a belélegzéshez fej-megfázásokra, bár könnyű a forró vízben lőni néhány tűt. Zsírokat és tűket hozzáadhatunk a fürdővízhez, hogy megkönnyítsük az izomfájdalmakat és a duzzanatot. A mágia számára a fenyő leginkább az aromás tulajdonságainak leginkább megfelelő egyensúlyba hozásához és a természeti világhoz való kapcsolódáshoz vezet.

 

MÁK

 

Mágikus felhasználások: A mákos magvakat termékenységként használják, csak néhány nappal később ne végezzenek vizeletvizsgálatot a munkahelyen. A magvakat vagy a szárított vetőmagot virágzó bájként hordja.

 

RÓZSA

Mágikus tulajdonságok: Szerelem, barátság, szerencse, védelem, pszichikai erő és jóslat.

Felhasználás: A rózsák vagy a rózsaszirmok mézben tartása gyakran ajánlott hányinger és torokfájás esetén. A rózsák magasak a C-vitaminban

 

ROZMARING

Mágikus tulajdonságok: Javítsák a memóriát, alvást, tisztítást, ifjúságot, szeretetet, hatalmat, gyógyulást, védelmet, értelmet.

Használat: elősegíti a sebek gyógyulását, antiszeptikus hatású és enyhén stimuláló lehet. Jó teák az influenza, a stressz, a fejfájás vagy a test fájdalmak kezelésére. Mentális és fizikai emlékeztető. Alkalmazása izomgyulladás, ízületi gyulladás, reuma, depresszió, fáradtság, memóriavesztés, migrénes fejfájás, köhögés, influenza és cukorbetegség kezelésére. Kiváló gyógymód akne vagy cellulitisz számára. Ha a leveleket két hétig borban áztatják, a kis szemüveget emésztési segédeszközként lehet bevenni. A rozmaring olaj kitűnő a hajápolón, és ennek a gyógynövénynek a virágai hozzáadásra kerülhetnek a testápoló receptekhez, hogy javítsák az arcszínt. Adja hozzá az összes tisztító fürdővel ellátott tasakot, a szerelmi illatanyagokat és a védelmi ingereket. Egyszerűen készítsen rozmaringot, és használhatja a kéz megtisztítására, mielőtt mágikus dolgokat kezdene, ha nincs ideje rendszeres rituális fürdőre.

 

VÖRÖSBERKENYEFA

Mágikus felhasználások: Védelem, jó szerencsét, gyógyulást.

 

RUTA

 

Mágikus felhasználások: Védelem, betegségek megelőzése, az elme tisztasága, rituális terek és eszközök tisztítása, az érzelmi rendetlenség eltörlése.

 

 

 

SÁFRÁNY


G / P / E: Férfi, Nap, Tűz. 
Mágikus felhasználások: Jólét, gyógyulás és szexuális bátorság a férfiakban

 

ZSÁLYA


G / P / E: Férfi, Jupiter vagy Venus, Levegő. 
Mágikus tulajdonságok: Termékenység, élettartam, kívánságok, bölcsesség, védelem, gyógyítás, egészség. 
Felhasználás: Használható infúzióban az emésztés elősegítésére, vagy a mézes bor részeként a megfázás és a láz elleni küzdelemhez. Összenyomódás esetén enyhítheti a bőr kellemetlenségét, beleértve a korpát. Ha tejszínre készül, jó az izomtömegre, és ha szárított és füstölt, néha enyhíti az asztmát.

 

ORBÁNCFŰ


G / P / E: Férfi, Nap, Tűz. 
Mágikus felhasználások: védőbűbáj, láz és betegség elleni védekezés, tiltakozó vagy ördögűző füstölő ital, a tea növeli a bátorságot és az erejét. Gyűjtsék össze a Szent Iván estéjét, áthaladjanak a tűzfal füstjein, hogy megtisztuljanak, és a házban védelemként és a rémálmok megakadályozásához.

 

szantálfa
G / P / E: női, hold, levegő. 
Mágikus felhasználások: tisztítás, védelem és gyógyítás.

 

NAPRAFORGÓ

 


G / P / E: Férfi, Nap, Tűz. 
Mágikus felhasználások: üdvözli és meghívja a Nap áldását a kertbe. A magokat a nők fogyasztják a termékenység növelése érdekében.

 

KAKUKKFŰ

Mágikus tulajdonságok: alvás, pszichés energia, bátorság, gyógyítás, tisztító füstölő, magikus tisztító fürdő, egyéni energia megújítása, a negatív energia elhárítása.

Felhasználás: Hatékony antibakteriális, antibiotikum és vizelethajtó tulajdonságok. Segít eltávolítani a szervezetből származó hulladékokat. A szamárköhögés, szemölcsök, reumák és pattanások kezelésére használják. Az erős fertőtlenítőszer, amely infúzióval előkészítve hasznos a rossz emésztéshez, kimerültséghez, megfázáshoz és fertőzésekhez, és a méz hatékony kezelést jelent a torokfájásnak. A teát formában lázcsökkentőként, fejfájáscsökkentőként is használják, és megszabadulnak a bélférgektől, és szájvízként is használhatók. Szintén nagy rovarriasztó. Használja mind a leveleket, mind a virágokat. Ez a tea jobban működik a fejfájásnál, ha hideg van. Vegyünk egy varázslatos tisztító fürdőt a kakukkfű és a majoránna (teafajtákban vagy egész gyógynövényekben). Egy párnát töltött vele gyógyítja a rémálmokat.

 

KURKUMA

 

Felhasználás: meleg tejhez hozzáadva szabályozza a menstruációs ciklust.

 

MACSKAGYÖKÉR

Mágikus tulajdonságok: Szerelem, nyugtató, alvás, tisztítás vagy pihentető fürdő.

Használat: Használja a szárított, porított gyökeret. Elősegíti a relaxációt, miközben ellensúlyozza az álmatlanság, szorongás, idegesség, fejfájás, premenstruációs szindróma és menstruációs görcsök hatásait. Az alváshoz, lefekvés előtt, hogy 1 teáskanálnyi gyógynövényt 1 pint vizet és pároljuk. Szintén helyettesíti a macskát. Használja a friss gyógynövényt a szerelem varázslatairól, valamint arra, hogy együtt harcoljon párokkal. A tisztító fürdő zacskóban használatos.

 

VANÍLIA

Mágikus felhasználások: A babot szerelmi varázsaikban használják, az olajat asphrodisiacként viselik.

 

VASFŰ

Mágikus felhasználások: Rituális tisztítás vagy szent hely, varázslatos tisztító fürdők, tisztító hatású illatok. Hagyja az ágy fölött, hogy megakadályozza a rémálmokat. A szerelem és a védelem báját, a Vasfű kiválóan alkalmas a jólét bűbájára és varázslataira, mivel jó szerencsét és inspirációt hoz.

 

IBOLYA

 

Mágikus felhasználás: Keverje össze  levendulával egy erős szerelmi varázshoz.

 Az ibolya és a Levendula  pakolás segít a fejfájás megszüntetésében. A virágok jó szerencse varázshoz kötődnek. Az illat megnyugtatja, tisztítja az elmét és ellazítja a viselőjét.

 

 

DIÓ

Mágikus felhasználások: Az anyát hordozza bűbájként, hogy elősegítse a termékenységet és erősítse a szívét.

 

FŰZFA

Mágikus felhasználások: A fűzfa pálcák gyógyulásra használhatók. A Fűz a hatalmas áldásokat hozza azoknak, akik azt a növényt telepítik, vagy a tulajdonukra. A fűzfát össze lehet kötni a boszorkányi seprűkkel, és a villafüves ágat széles körben használják a víz boszorkányozásában.

 

VARÁZSDIÓ

Mágikus tulajdonságok: védelem, tisztaság, a szív meggyógyítása.

Használat: Tinktúra formájában jó, mint egy száj öblítése és enyhítése aranyér. Csomagolásként a boszorkány mogyoró alkalmazható a rovarcsípésekre és egyéb bőrirritációra.

 

ÜRÖM

Mágikus felhasználások: égetésével,füstölőként  védelmet nyújt a vándorló szellemektől. A divinatóriumban és a tisztánlátásban, az iniciációs szertartásokban és a bátorság tesztelésében használják. Engedélyezi a halottak felszabadulását ebből a síkból, hogy megtalálják a békét.

 

 

egérfarkfű

Mágikus felhasználások: bátorság, szerelem, házassági varázsa, diszkrimináló negativitás ellen, pszichikai képességek, jóslás.

 

Használat: Nagyon hatékony gyógyító, erősíti a hozzá adott gyógynövények gyógyhatását. Segíti a toxinok eltávolítását (jó a megfázás szempontjából). A leghasznosabb a képességeiben, hogy megerősödjön a véráramlás. A borogatás formában hasznos a fertőzések és a duzzanatok ellen. A mágiában bizonyíték van arra, hogy a sárgarépát gyakran használják komponensként a varázslatokban. A ráolvasás előtti részegítő tea fokozza az észlelési hatásköröket (egy kis borsmenta világosítja fel ezt a főzetet, és fokozza a hatását). Iszunk a teát, hogy megállítsuk az ízületi gyulladásos tüneteket, mint például az időjárás-változással járó duzzanatot és gyulladást, és általában véget vessünk minden fájdalmas, izomgörcsnek vagy merev ízületeknek vagy hátfájásnak. Hatalmas tömjénadalék az áhítatossághoz és a szerelmi varázslatokhoz.

 

 


Gyertyamágia

 

A gyertyamágia szintén évezredes múltra tekint vissza. A legősibb és erőteljesebb szertartás. 

Fontos, hogy melyik holdfázisban használjuk és mire irányul a szertartás, hogy mi a célja.

 

A hold fázisok és a hozzájuk tartozó rituálék:

 

Növekvő: bevonzás, új kezdet, születés. 

Telihold: Alkotás, szándék, , intuíció, jövőbelátás, kapcsolat az isteni világgal

Csökkenő: negatív energiák eltávolítása, befejezés vagy lezárás, halál vagy elengedés

Újhold: pihenés, befelé figyelés, gyógyulás, spirituális munkák, meditáció, kapcsolat az ősökkel

 

 

Gyertyák színe és jelentése:

 

Rózsaszín: szerelem, barátság, közösség, nyitott szellemiség

Vörös: életerő, siker a küzdelemben, szenvedély, földelés, stabilitás a fizikai világban

Narancs: kreativitás, utód nemzés, szexuális egészség

Sárga: energia, önbecsülés, önbizalom, akaraterő, motiváció

Zöld: pénz, bőség, jólét, szerencse

Kék: gyógyítás, békére való törekvés

Lila: irányítás, miszticizmus, jövőbelátás

Fehér: tér tisztítás, jóslás, spirituális munka, univerzálisan használható, hogy ha éppen nincsen az adott színben másik gyertya kéznél.

Fekete: Rontástól való megtisztulás, jóslás, kötés, spirituális munka, kapcsolat a szellem világgal. Kizárólag a mágiában jártasoknak javasolt, mert nem veszélytelen. 

 

Kellékek a szertartáshoz:

 

Gyertya,

toll,

papír( erre írjuk a verset, amiben kérjük a segítséget),

fénykép vagy személyes tárgy(abban az esetben hogyha kötést, oldást kérünk egy másik személlyel kapcsolatban.)

Mágikus olajok és füstölők a tér tisztításához a szertartás elején.( ezekre külön receptek léteznek, hasonlóan a gyógyításkor alkalmazott eljárásokhoz.)

Aroma fürdő, amivel mi magunk is megtisztulunk

Rózsaszirmok(pl: szerelmi igézet)

Kristályok: energia és koncentráció, hasonló a hatása a gyertyákkal Ha nem vagyunk jártasak a kristályok hasznáálatában, a legideálisabb, a hegyikristály, mivel a gyertyához hasonlóan, univerzális, és magas az energia szintje.

Só, a védőkör felállításához. A védőkör fontos a kezdő mágiát gyakorlóknak, mivel anélkül bevonzhatnak ártó entitásokat amelyek megragadhatnak és a lélekből táplálkoznak parazitaként. Aki fél, ne csinálja! Aki bizonytalan, kérje tapasztalt személy segítségét!

 

 

A felsoroltak csak példák, mivel szertartásonként eltérő az eszközök használata. De ne ijedjünk meg, hogy ha valamelyiket nem tudjuk beszerezni, mivel ezek csak a koncentrációt és a vizualizálást segítik elő. Az igazi mágia a fejünkben születik meg, hogyha kellő hittel és elszántsággal gyakoroljuk a szertartást. Fontos a pontosan megfogalmazott verses forma(erre vannak előre megírt könyvek, de ha van gyakorlatunk, mi is írhatunk saját igézetet), mivel a ritmikus hangos kántálás, szavalás, körtánc erősen hat a tudatalattira(úgynevezett transz állapot, módosult tudatállapot jön létre, amely fókuszban tart minket és sikeresebb lesz a szertartás. használhatunk dobot, vagy énekelhetünk is, hogyha úgy érezzük hogy segít a koncentrációban.

 

 A szertartás végeztével fontos, hogy visszatérjünk a fizikai világba. Más szóval le kell földelni magunkat, hogy az egyensúlyt megtartsuk a test és az elme között. Érdemes egy kisebb tál étel, csemege és ital elfogyasztásával lezárni. 

A sorsunkért aktívan kell tennünk. Bármilyen szertartás haszontalan, hogyha mi passzívan várjuk a csodát. Ezek csak segítenek, energiák, amiket bevonunk az életünkbe, a siker érdekében.

Előző élet kirakás
Előző élet kirakás

A kirakás nagyon akkurátusan végig megy a születéstől a halálon át, az ebbe az életbe hozott feladatainkkal. Mi az ami ránk vár, mik azok a leckék, amiket még nem tanultunk meg és mi segít nekünk az Életfeladat teljesítésében?

Az ősök, felmenőink mit üzennek nekünk?
Az ősök, felmenőink mit üzennek nekünk?
Milyen kapcsolatban állsz őseiddel, mit üzennek a túlvilágból és miben tudnak neked segíteni? Tanítás és útba igazítás.