Engedd el és lépj tovább!

3 lapos kirakás
3 lapos kirakás

Történnek dolgok, azt hisszük hogy valaki vagy valami a miénk, de egyszer mindennek vége. Az élet természetéből fakad. Lehet egy személy, de lehet egy fontos dolog, élethelyzet, megszerzett státusz, amiben vagy akivel addig jól éreztük magunkat. Vagy éppen megrázó élményben volt részünk és gyötrő emlékképek keserítik meg a napjainkat. Tudjuk de mégsem vagyunk képesek beletörődni a változtathatatlanba.

Ez a kártya kirakás ebben segít. A helyesen feltett kérdés elvezet a válaszokhoz és irányt mutatnak, hogy ha megfogadjuk a tanácsokat, amiket kapunk. 

Amíg nem szembesülünk a problémával és az okokkal, nem látjuk, hogy mi az ami akadályoz minket, nem is fog sikerülni. Ez kemény belső munka. 


A lapok és a hozzájuk tartozó kérdések:

1. A múlt, ami megtörtént, ahogy éreztük magunkat. Ami nyomot hagyott bennünk. 

2. A jelen helyzet, ami akadályoz minket az elengedésben. 

3. A tanács, útmutatás a továbblépéshez. 


A kirakás nem bonyolult egyáltalán. Fontos is, hogy egyszerű és átlátható legyen, hiszen a kapott válaszokat éppen elég tudatosítani, feldolgozni és felhasználni a sikeres tovább lépéshez. 

A képen látható kirakás első lapja mérhetetlen veszteségre utal és az emiatt érzett fájdalmat, amit gyászként élt meg a kérdező. A második lap a szembesítés azzal ahogy másban kereste eddig a hibát és mérhetetlenül igazságtalannak érzi a kialakult helyzetet. Amíg saját szerepét nem látja tisztán és nem szembesül a saját felelősségével, addig az akadály nem fog elhárulni. Az utolsó lap az útmutás. Azután, hogy tisztáztuk a blokkoló tényezőket már feloldható a feszültség és ez a lap arra mutat rá, hogy nem kell egyedül végig mennünk az új úton. Lesznek emberek, akik közösen, kölcsönös együttműködésbem fognak velünk együtt új dolgokat létre hozni. Ez az alkotás az, ami örömet okoz és segít a gyógyulásban. 

Ez egy példa de természetesen mindenkinek más lapok jönnek ki a feltett kérdésekre, a saját helyzetéhez illően. 


Amennyiben úgy érzed, hogy nem tudsz túljutni egy nehéz szakaszon, fordulj hozzám bizalommal.