Önismeret a Tarot tükrén át

A Tarot elsődlegesen nem jóslásra szolgál. Igaz, hogy a kis arkánumoknak vannak időbeli jelentései, de legfeljebb pár hónap az, amit előre lehet jelezni vele, hogy az adott lap jelentése, akkoriban valósul meg.

Amit már kevesebben tudnak, hogy önmagunk megismerésére, és fejlesztésére alkalmasabb inkább.

Az előző blog, amely Jung munkásságáról szól,  is ide tartozik.

Bizonyos kirakások alkalmasak a tudatalattink felébresztésére és a felsőbb tudatunkkal való kommunikálásra. A kérdések, amiket magunknak felteszünk a lapokon keresztül ajtót nyitnak a mélyre ásott dolgokra. Az álom elemzés is ide tartozik.

Az én személyes utam is így vett új irányt, amikor az évtizedes sérelmekre, emlékekre kerestem a válaszokat. Persze nem jött azonnal a válasz és a mai napig tart. Hiszen minden napnak megvan a maga szépsége és fájdalma, és ezekkel meg kell birkóznunk.

Most nem untatnék senkit a kirakási típusokkal, arra egy másik fejezetet szánok. A lényeg az, hogy a kirakás típusok, egy-egy kérdéskört, témát ölelnek fel. Pl: mi az, ami gátol a személyes előre jutásomban, min kell változtatnom, miben vagyok, jó, mit adhatok másoknak, ki áll hozzám közel(lelki társ), Mit hagytak rám az őseim(tudást, képességet), Mi a feladatom az életben, amivel szembe kell néznem, milyen elrontott dolgok nehezednek rá a tudatos és tudatalatti gondolataimra, hogyan oldhatom fel a negatív blokkokat, ki segíthet feloldani ezeket. És sok kérdés merülhet még fel, egyéni adottságokból.

Ezek határoznak meg mindent, amit teszünk. ha ezeket nem oldjuk fel, sosem fogunk  fejlődni, vagy csak nagyon lassan és elrohan mellettünk az élet, anélkül, hogy megélnénk személyes történetünket. Olvasmánynak ajánlom Coelho: Az alkimista c. könyvét. Nagyon könnyen feldolgozható formában, mesén keresztül vezeti be az olvasót ebbe a személyes lelki és szellemi utazásba.

https://www.libri.hu/konyv/paulo_coelho.az-alkimista.html

Az alkimista

Paulo Coelho

Az alkimista Coelho fő művének számít. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani. Santiago, miután kétszer látja azt az álmot, hogy valahol a piramisok lábánál elásott kincs várja, elindul megkereseni azt. Végigzarándokol Afrika északi, sivatagos részén, szokatlan élményekkel töltekezik, számos különös figurával találkozik, köztük az alkimistával, akitől megtanulja, hogy mindig hallgasson a szívére, vegye észre a sorsára utaló jeleket, és igyekezzék beteljesíteni álmait. A filozófikus mese lelki balzsamként hatott azokra a tízmilliókra, akik már eddig elolvasták Coelho alapművét.