Holdfázisok Jelentései és hatásai

A Hold minden egyes fázisának külön jelentése és hatása van . Ha ismerjük ezeket, megnézhetjük, hogy hogyan használhatjuk fel a mindennapi életben, hogyan dolgozhatunk minden egyes fázis eltérő energiáival. Hagyományosan egy hold hónap 29.5 napos ciklust jelent. Sokan igazodnak ehhez, mivel úgy tartják, számos pozitív előnye van, ha e szerint a ciklus szerint élnek és terveznek előre. Mind a testre és a szellemre gyakorolt hatását figyelembe véve. 

 

Telihold: Ingerlékenység, érzékenység, migrénes panaszok, alvási problémák jelentkezhetnek.

Pozitív hatása is van, ilyenkor érdemes a terveinket, vágyainkat megfogalmazni, ekkor van esélyünk arra, hogy ezeket később megvalósítsuk. A telihold energiája feltölt.

 

 

Fogyó Hold: Ez az időszak, a tisztulásról és az elengedésről szól, lelki és fizikai értelemben is. Ilyenkor a legkönnyebb a lezáratlan dolgok végére pontot tenni, rendet tenni a személyes környezetünkben is. Érdemes belefogni egy salaktalanító kúrába, vagy megszabadulni a rossz szokásoktól. 

 

Újhold: Most kell lecsendesedni, önmagunk belső hangjára összpontosítani. Meditálj, tervezz, és indulj el az új úton. Az intuícióid most a legerősebbek, ha odafigyelsz egy tökéletesen lecsendesedett állapotban. ha szükséges a változás, kezdd el!

 

Növekvő Hold: A befogadás időszakra, a tápanyagfelvétel is hatékonyabb, így érdemes odafigyelni az étkezéseidre, mert könnyebben felugranak a plusz kilók. De a gyógyulás és a termékenység ideje is. 

A befogadás állapotában a kapcsolatainkra is jó hatással van, könnyebben ráhangolódhatunk másokra, könnyebben ismerkedhetünk meg új emberekkel.

A természet energiáit is jobban hasznosíthatjuk ilyenkor. Menj ki, mozogj, élvezd a friss levegőt, töltődj fel!

 

Hogyan segíthet a Tarot neked ebben? Az adott időszak, más és más feladatok elé állít. Megfelelő kérdés feltevéssel, megkaphatjuk a választ, hogy mire figyeljünk még jobban oda, mi az ami segíthet a lehető legjobbat kihozni az adott helyzetből. Tanáccsal lát el.