Álomfejtés Tarotval

Szinte nincs is olyan ember, aki ne álmodott volna.

Néha ezek az álmok igen felkavaróak tudnak lenni. Először talán nem értjük, talán még zavarba is jövünk az álom tartalmától és gyorsan el is felejtjük.

Pedig nem kéne, hogy így legyen, ha tudnánk, hogy mi a feladata és célja az álmainknak.

Amikor alszunk, az úgy nevezett REM szakaszban, az agyunk elkezdi feldogozni, az aznap történteket, vagy azokat az élményeket próbálja történetbe rendezni, amiket valamilyen okból nem sikerült hosszú ideje helyre tenni a fejünkben. Például, lehet egy olyan élmény, amihez valamilyen trauma, szégyenérzet, vagy bánat, esetleg gyász társul. 

Ezek sokszor olyan sebet ejtenek a tudatunkban, hogy jó mélyre elássuk őket, hogy ne is emlékezzünk rájuk, mivel kellemetlen rágondolni.

de ezek a szemtelen álmok, furcsa, érthetetlen képekben közlik velünk, hogy itt még nincs vége a történetnek, még dolgunk van vele, valamit le kell zárnunk, valamin túl kell lépnünk, vagy valamivel szembe kell néznünk, összeszedve minden bátorságunkat.

A Tarot álom elemzésre vagy más néven álommunkára is kiváló.

 

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

 

Azzal kell kezdeni, ami még nem az én feladatom, hanem a tiéd; kedves olvasó.

Vezess egy naplót, lehetőleg közel az ágyadhoz és felébredés után pontosan jegyezd le. - Rendszerint ezek az álmok elvesznek a nappali tudatos emlékeinkből, legfeljebb fél órával az ébredés után, ezért érdemes sietve lejegyezni mindent.

 

Miután megosztottad az élményeidet velem, ekkor jövök én a képbe és az ehhez illő valamelyik kártya kirakási módszerrel, kérdéseket teszek fel, és a lapok ezekre a kérdésekre adnak választ- természetesen az én interpretációmban- és megnézzük, hogy mi az álom eredete, az üzenete és a gyakorlati haszna az életedben.

Ezért hívjuk ezt álommunkának, mert sokszor nem kis feladatot jelent ezeket az élményeket feldolgozni, értelmezni és hasznosítani, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki minden helyzetből.

 

Remélem segíthetek neked ebben.

 

Üdvözlettel,

 

Krisztina

 

Kommentar schreiben

Kommentare: 0